Is de Dior-zadeltas een nieuwe klassieker geworden?

Vier en een half jaar geleden schokte Dior de modewereld met het nieuws dat een van de populairste tassen uit de beginjaren terugkwam. Velen in de modewereld verheugden zich opnieuw bij het zien van een van de meest iconische tassen uit de jaren 2000 op de catwalk. De Dior-zadeltas was terug.

Een icoon, nieuw leven ingeblazen

De Dior-zadeltas was een van de meest populaire en gewilde tassen van de jaren 2000, gedragen door de who’s who in de mode en werd een belangrijk onderdeel van de popcultuur. Toen de Saddle terugkeerde, wilden modefans graag zien hoe anders het zou zijn; in werkelijkheid was het toch niet zo heel anders. De opwekking leek griezelig veel op het origineel, alsof het zichzelf had afgestoft, een goede douche had genomen en uit de dood was opgestaan ​​alsof het niet meer dan tien jaar geleden was dat de relevantie ervan ophield.

Het is geen geheim dat mode de laatste tijd geobsedeerd is door alles wat met vintage te maken heeft, en Dior stond misschien wel in de voorhoede van deze beweging met de terugkeer van de iconische Saddle Bag, maar wat betekent zijn terugkeer echt voor die tassen die ooit als It, of trendy werden beschouwd? Mogen de trendy tassen van vroeger als nieuwe klassiekers beschouwd worden?

De nieuwe klassiekers

Het idee van een klassieker is aan het veranderen; eerlijk gezegd is de lijn een beetje wazig. Voorbij zijn echter de dagen van de beproefde tassen die al tientallen jaren de enige vormen zijn die als klassiek worden beschouwd. Als het over modeklassiekers gaat, kan het woord behoorlijk objectief zijn, maar een echte klassieker is er een die een tijdloze aantrekkingskracht heeft en jarenlang relevant blijft.

Hoewel een iconische tas kan komen en gaan en een groot deel van een bepaalde periode zal blijven, zal een klassieke tas decennialang relevant blijven. Persoonlijk denk ik dat wat als klassiek wordt beschouwd en wat niet, steeds persoonlijker is geworden, en mijn mening is dat de schuine en leren zadeltassen (niet de seizoensversies) steunpilaren voor het merk zijn geworden en beproefde nieuwe klassiekers zijn geworden onderweg.

Wat denk je? Als It-bags uit het verleden opnieuw rendement en relevantie zien, wat betekent dit voor hun uithoudingsvermogen? Kunnen ze worden beschouwd als nieuwe klassiekers?

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Mllsdemode.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart